De geschiedenis van carnaval in Vilvoorde 1975

Op het tweede Prinsenbal eind 1975 ingericht door het STBHNT van Vilvoorde waren drie kandidaten:Jean (Jean Ceulemans) van de herboren carnavalgroep Heksenclub, Georges (Georges Van Capellen) voorgesteld door A.G. Sparta Vilvoorde (was al prins in 1974) en Jan (Jean Herbosch), het idool van het gehucht Koningslo (tussen 1997-2000 CVP-schepen van sport), voorgesteld door de volleybalvereniging De Vriendschap. Jan Herbosch (°Vilvoorde 23-6-1937- t Vilvoorde 28-1-2004) werd glorievol verkozentot Prins Jan I .

In de carnavalstoet starten delegaties uit Tienen, Leuven, Aarschot, Diest, Halle en Nijvel stappen meein de stoet. De aanwezige prinsen anno 1976 molten in koetsen plaatsnemen. Muziekmaatschappijen uit Humbeek, Peutie, Nieuwenrode,Vilvoorde en Zemst zorgen voor de nodige ambiance.

In het teken van carnaval wordt van vrijdag 27 februari 1976 tot en met zondag 7 maart 1976 en etalagewedstrijd georganiseerd. Ook werden de activiteiten zo uitgebreid dat nieuwe medewerkers aangesproken werden maar distancieerde Sonia Bonaventure zich van de organisatie. Belangrijk is dat Toeristische Federatie van de Provincie Brabant onze stad erkent als carnavalstad. In de Witte

Leeuw zullen opnieuw verkiezingen gehouden worden voor de mooist verkleden. Tevens komt het Kindercarnavalbal tot stand.

Jan I, Prins Carnaval 1976

Carnavalmedalje Vilvoorde 1976.

Teksten komen integraal van het boek van Adelijn Calderon Vilvoorde III