CSS Templates 1 CSS Templates 1 CSS Templates 1 CSS Templates 1 CSS Templates 1 CSS Templates 1 CSS Templates 1 CSS Templates 1
Prachtige fotoreeks  met dank aan KT De Violier voor het terbeschikking te stellen van het fotomateriaal en de begeleidende tekst. Josse Ceulemans werd op 26 april 1944 geboren in Baasrode aan de oevers van de Schelde en groeide op te Vilvoorde aan de oevers van de Zenne. Germanist van opleiding werd hij leraar Engels en Nederlands. Literatuur in zijn totaliteit en Shakespeare in het bijzonder, kregen zijn voornaamste interesse. In 1962 begon zijn toneelcarrière bij KT De Violier waar hij na een toneelopleiding aan de stedel...ijke academie voor muziek, woord en dans terugkeerde in 1980 als regisseur en acteur. Josse werd voorzitter in 1989 en vervulde de functie tot aan zijn overlijden.

Als auteur en regisseur wist hij zijn publiek te verrassen en te boeien met groots opgezette spektakelstukken zoals Runner, Den Albatros, De Kazematten en Shankill Falls. Naast een paar artikels in enkele tijdschriften over Vilvoorde - een stad die hij door en door kende - bezorgde hij aan een massa toeschouwers toneelplezier dat naar meer vraagt … Josse ontdekte het Vilvoords dialect als sappige toneel taal. Hij schreef het allereerste toneelstuk in het Vilvouds, "De zuute dood". Daarna volgden "Café du Commerce", "Es dadie na waal toe …" en "Hotel du Commerce" en vele andere... Met deze werken creëerde hij een paar figuren die onvergetelijk met het Vilvoordse volksleven zullen verbonden blijven. Op 23 Oktober 2003 wordt Josse Ceulemans door de Raad van Bestuur van SABAM als auteur aanvaard.

In 1962 werd Josse lid van het Syndicaat ter Bevordering van Handel, Nijverheid en Toerisme van de stad Vilvoorde. Was achtereenvolgens bestuurslid en secretaris waarna hij voorzitter was van 1997 tot 2000. Hij lag ook aan de basis van allerlei grote activiteiten in Vilvoorde zoals het gastronomisch weekend, carnaval, de gouden Juu en hoopvol 2000. Vanaf 2001 zetelde Josse in de Raad van Bestuur van de Culturele Centra van de stad Vilvoorde en was hij lid van de Raad van Bestuur van de bibliotheek Vilvoorde.


Josse is overleden op zondag 22 september 2013 na een korte maar hevige strijde tegen zijn ziekte.
- 1973: behaalt grote onderscheiding Stedelijke Academie voor Woord, Dans en Muziek.
- 1989: Voorzitter van K.T. De Violier Vilvoorde
- 1997 - 2000: Voorzitter van het Syndicaat ter Bevordeing voor Handel, Nijverheid en toerisme van de stad Vilvoorde.
- 2003: Wordt aanvaard door de raad van Bestuur van Sabam als auteur. 
- 2003: Bronzen Medaille vanwege de Stad Vilvoorde.40 Jaar Cultuur.
- 2005: In samenwerking met de Stad Vilvoorde en Videohouse brengt Josse Ceulemans zijn eerste DVD uit over het Vilvoords dialect.
   "10 JaarHotel du Commerce".
- 2012: Bijbelgedeelte in het Vilvoords dialect.
- 2013: Krijgt de titel van Ere-Voorzitter van K.T. De Violier Vilvoorde